نقش یک طراح وب

نقش یک طراح وب

نقش یک طراح وب

Blog Article




طراحان وب مجموعه‌ای از وظایف و مسئولیت‌ها دارند. با این حال، نقش یک طراح حول محور ایجاد طرح و جنبه های بصری یک وب سایت می چرخد.

هدف آنها اغلب این است که اطمینان حاصل کنند که سایت هم از نظر بصری خوشایند و هم کاربر پسند است و بازدیدکنندگان را تشویق می کند تا زمانی که ممکن است در اطراف بمانند. علاوه بر چارچوب کلی و ساختار چیدمان، این نیز به معنای در نظر گرفتن و ساخت عناصر تبدیل کننده و همچنین طراحی صفحات وب به گونه ای است که به خوبی در دستگاه های مختلف ترجمه شود.


طراحان وب باید از آخرین روندهای طراحی وب به روز باشند و استانداردها و بهترین شیوه ها را رعایت کنند. آنها اغلب با تصاویر برند ، پالت های رنگی، فونت ها و غیره سروکار دارند. بسیاری حتی یک راهنمای سبک طراحی وب ایجاد می کنند تا اطمینان حاصل کنند که هر وب سایت سازگار به نظر می رسد:









تعداد انگشت شماری از اسناد و منابع کلیدی دیگر وجود دارد که طراحان وظیفه ایجاد، مدیریت و نظارت بر آنها را بر عهده دارند. این شامل:

  • قراردادهای طراحی وب سایت

  • خلاصه وب سایت

  • پرسشنامه طراحی سایت

  • پیشنهادات وب سایت


همچنین مقدار زیادی تحقیق و آزمایش در کار یک طراح وب وجود دارد. مهم است که مطمئن شوید وب سایت به گونه ای طراحی شده است که انتظارات کاربران و مشخصات مشتری را برآورده کند.

علاوه بر این، یک طراح وب باید در نظر بگیرد که چگونه طراحی آنها بر کدنویسی وب سایت تأثیر می گذارد. طراحان یک ساختار و ماکت سایت ایجاد می کنند که توسعه دهندگان سپس با کدگذاری سایت آن را زنده می کنند.

کار طراحان وب معمولاً شامل برخی از خدمات پس از راه اندازی نیز می شود . آنها ممکن است ایجاد محتوا و به روز رسانی، خدمات نگهداری و نظارت، و بررسی عملکرد مداوم را ارائه دهند.






انواع طراحان وب







طراحان وب انواع مختلفی دارند که هر کدام بر روی نوع خاصی از کار تمرکز دارند. اینها عبارتند از:

  1. تجربه کاربری (UX)

  2. رابط کاربری (UI)

  3. بصری


به منظور تصمیم گیری در مورد اینکه کدام قسمت طراحی وب برای شما مناسب است ، بیایید عمیق تر به این نقش ها بپردازیم.





طراحان UX







طراحان UX کمک می کنند تا اطمینان حاصل شود که ساختار وب سایت به گونه ای است که بازدیدکنندگان را درگیر کند و تجربه مثبتی را ارائه دهد. نقش آنها ایجاد طرح های انسان محور است که بر اساس تصمیمات داده محور است. این شامل انجام تحقیقات و آزمایش های زیادی برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها است که برای اطلاع از انتخاب های نهایی طراحی آنها استفاده می شود.





طراحان رابط کاربری







طراحان رابط کاربری نیز نقش مهمی در طراحی وب سایت دارند. آنها علاوه بر تجربه ای که ارائه می دهد، تعاملات را نیز در اولویت قرار می دهند. به طور خاص، نقش آنها افزایش قابلیت استفاده یک وب سایت و بهینه سازی آن به گونه ای است که به تشویق تبدیل کمک می کند.





طراحان بصری







طراحان بصری همانطور که از عنوان آن پیداست، با چیدمان و عناصر بصری یک وب سایت کار می کنند. این کار جنبه های خاصی از طراحی UX و UI را با هم ترکیب می کند . وظایف یک طراح بصری بر این است که اطمینان حاصل شود که رابط از نظر زیبایی شناختی و استفاده آسان است.

اکثر طراحان وب از تعداد انگشت شماری ابزار، نرم افزار و برنامه برای انجام وظایف خود استفاده می کنند. مهمترین آنها نرم افزارها و برنامه های طراحی و ویرایش مانند Adobe Photoshop هستند.

آنها همچنین ممکن است از منابع عکاسی استوک و همچنین ابزارهای بهینه سازی و فشرده سازی تصویر استفاده کنند. علاوه بر این، طراحان وب اغلب از یک CMS مانند وردپرس و یک پلت فرم سازنده وب سایت مانند Elementor استفاده می کنند:







ابزارهای Wireframe و نمونه اولیه نیز مفید هستند. آنها به طراحان وب اجازه می دهند چارچوب سایت را طراحی و تجسم کنند و سپس ماکت ها و مدل هایی را برای آزمایش در طول فرآیند توسعه ایجاد کنند.






مجموعه مهارت هایی که طراحان وب نیاز دارند







مجموعه مهارت هایی که طراحان وب برای موفقیت نیاز دارند، بسته به نقش و تخصص خاص هر فرد متفاوت است. با این حال، به طور کلی، برخی از مهارت های مهم عبارتند از:

  • دانش HTML و CSS

  • آشنایی با اصول طراحی وب سایت و استانداردهای دسترسی به وب

  • طراحی واکنشگرا و تعاملی

  • بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO)

  • نقشه سفر کاربر

  • وایرفریم و نمونه سازی

  • نام تجاری، تئوری رنگ ، و تایپوگرافی

  • ابزار و نرم افزار طراحی


همچنین تعدادی مهارت غیر فنی وجود دارد که برای طراحان وب مهم است. به عنوان مثال، مهارت های ارتباطی قوی برای برقراری ارتباط صحیح با مشتریان برای تنظیم و مدیریت انتظارات ضروری است. علاوه بر این، داشتن توانایی همکاری با دیگران در یک تیم، مانند توسعه دهندگان وب، برای اطمینان از اینکه هر پروژه تا حد امکان روان پیش می رود، مهم است.





30 آمار ارزشمند طراحی وب سایت برای سال 2021







نقش یک توسعه دهنده وب







وظیفه اصلی یک توسعه دهنده وب ساخت و حفظ ساختار اصلی یک وب سایت است. نقش آنها شامل کارهای فنی زیادی از جمله استفاده از کدنویسی پیچیده و زبان های برنامه نویسی پیشرفته است. به طور خلاصه، آنها ایده ها و مفاهیم ارائه شده توسط طراحان را می گیرند و آنها را به وب سایت های واقعی، زنده و کاملاً کاربردی تبدیل می کنند.

به طور خاص، وظایف یک توسعه دهنده وب شامل ساخت خود وب سایت است. این شامل کدنویسی و پیکربندی سرور و پایگاه‌های داده در قسمت پشتی و همچنین ترکیب ویژگی‌ها و عملکردهای کاربر است. آن‌ها همچنین آزمایش و اشکال‌زدایی را انجام می‌دهند و ممکن است مجموعه‌ای از خدمات پس از راه‌اندازی را انجام دهند، مانند ارائه پشتیبانی مداوم و تعمیر و نگهداری و رفع مشکلات سرور یا میزبانی .

برای درک بهتر نقش یک توسعه دهنده وب، مقایسه آن با زمینه دیگری مانند ساخت و ساز ممکن است مفید باشد. یک توسعه دهنده وب برای یک وب سایت همان چیزی است که یک شرکت ساختمانی برای یک خانه جدید است. توسعه‌دهنده طرح‌ها و نقشه‌های طراحی شده توسط معمار (طراح وب) را برمی‌دارد و پایه و اساس را برای اطمینان از وجود یک ساختار کاربردی و سالم در محل می‌گذارد.






انواع توسعه دهندگان وب







به طور معمول، توسعه دهندگان وب روی تعداد انگشت شماری از زبان های برنامه نویسی تمرکز می کنند. با این حال، زبان هایی که آنها استفاده می کنند به نوع کار توسعه وب که انجام می دهند بستگی دارد.

سه نوع اصلی از توسعه دهندگان وب وجود دارد:

  1. جلویی

  2. پایان

  3. تمام پشته






توسعه دهندگان وب فرانت اند







توسعه دهندگان فرانت اند وب سایت واقعی را با استفاده از CSS، HTML، جاوا اسکریپت و سایر زبان ها و همچنین سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس کدگذاری می کنند. توسعه Front-end که به عنوان توسعه سمت مشتری نیز شناخته می شود، عمدتا شامل کدنویسی و برنامه نویسی عناصر بصری یک وب سایت است که کاربران می بینند. به این ترتیب، مقدار زیادی همپوشانی و همکاری بین توسعه دهندگان فرانت اند و طراحان وب وجود دارد.





توسعه دهندگان وب Back-end







توسعه دهندگان Back-end پایگاه داده و سرور را با استفاده از زبان های برنامه نویسی پیشرفته مانند PHP، C#، Java، Ruby و SQL و همچنین NodeJS و سایر فریم ورک های سمت سرور کد می کنند. توسعه Back-end، که به عنوان توسعه سمت سرور نیز شناخته می‌شود، عمدتاً جنبه‌هایی از وب‌سایت را در بر می‌گیرد که «پشت صحنه» اتفاق می‌افتد، که بازدیدکنندگان آن‌ها را از قسمت جلویی نمی‌بینند.





توسعه دهندگان وب تمام پشته







در نهایت، توسعه دهندگان تمام پشته هر دو قسمت جلویی و پشتی یک وب سایت را کدگذاری می کنند. آنها درک کاملی از نحوه کار و عملکرد این قطعات با هم دارند. علاوه بر کدنویسی صفحات وب با استفاده از CSS، HTML و جاوا اسکریپت، توسعه دهندگان فول استک همچنین سرورها، رابط های برنامه نویسی برنامه (API)، پایگاه های داده پرس و جو و موارد دیگر را تنظیم و پیکربندی می کنند.






مجموعه مهارت هایی که توسعه دهندگان وب نیاز دارند







همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، توسعه دهندگان وب برای ایفای نقش خود به مجموعه مهارت های فنی خاصی نیاز دارند. حداقل، یک توسعه دهنده وب باید در موارد زیر دانش داشته باشد:

  • زبان های کدنویسی و برنامه نویسی مانند HTML، CSS، جاوا اسکریپت و PHP

  • فریمورک های جاوا اسکریپت مانند jQuery

  • تست و رفع اشکال

  • بک‌اندها و پایگاه‌های داده

  • سیستم های مدیریت محتوا (وردپرس و غیره)

  • بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)


علاوه بر مهارت های فنی، مجموعه مهارت های غیر فنی نیز وجود دارد که به عنوان یک توسعه دهنده وب مفید است. این شامل حل مسئله و تفکر تحلیلی است که می تواند در طول فرآیند اشکال زدایی مفید باشد. همچنین داشتن مهارت های ارتباطی و همکاری قوی برای کار با مشتریان و سایر طرف های کلیدی (مانند طراحان وب) بسیار مهم است.

برای انجام کار خود، تعداد انگشت شماری ابزار و پلتفرم نیز وجود دارد که توسعه دهندگان وب از آنها استفاده می کنند. این شامل Jira برای ردیابی مشکل و GitHub برای نسخه‌سازی کد می‌شود:




وب سایت github طراح وب در مقابل توسعه دهنده وب: تفاوت چیست؟ 2





علاوه بر این، برای آزمایش و اشکال زدایی، توسعه دهندگان اغلب از راه حل هایی مانند Chrome DevTools استفاده می کنند. همچنین آشنایی با استفاده از کنترل پنل های میزبانی و کلاینت های پروتکل انتقال فایل (FTP) مانند FileZilla بسیار مهم است.






طراح وب در مقابل توسعه دهنده وب: تفاوت چیست؟







امیدواریم اکنون درک بهتری از تفاوت های کلیدی بین یک طراح وب در مقابل یک توسعه دهنده وب داشته باشید. برای جمع آوری همه چیز، اجازه دهید نگاهی به تفکیک سریع بزرگترین تمایز بین این دو نقش بیندازیم:

  • در حالی که طراحان بر ظاهر و قابلیت استفاده تمرکز می کنند، توسعه دهندگان بر عملکرد و ساختار تمرکز می کنند.

  • طراحان وب، ایده و ظاهر یک وب سایت را مفهوم سازی می کنند و یک ماکت بر اساس عناصر بصری، UX و UI ایجاد می کنند. توسعه دهندگان وب تعیین می کنند که آیا این مفهوم از نظر مالی و فنی قابل قبول است یا خیر، و اگر چنین است، سایت را برنامه ریزی و کدنویسی می کنند.

  • توسعه دهندگان وب به مقدار زیادی دانش فنی نیاز دارند. این شامل درک زبان های برنامه نویسی پیچیده و چارچوب ها می شود. در حالی که تحقیقات و تحلیل هایی در این زمینه وجود دارد، نقش یک طراح وب کمتر فنی است و بیشتر در مورد عناصر بصری و خلاقانه یک وب سایت است.



  • انواع مختلفی از توسعه دهندگان وب وجود دارد، از جمله توسعه دهندگان front-end، back-end و full-stack. سه نوع اصلی طراحان وب عبارتند از UX، UI و طراحان بصری.

  • ابزارها و برنامه‌هایی که توسعه‌دهندگان وب اغلب استفاده می‌کنند شامل کتابخانه‌ها و چارچوب‌های کدنویسی، پلت‌فرم‌های نسخه‌سازی کد و ردیابی مشکلات مانند GitHub و Jira، پنل‌های کنترل میزبان و کلاینت‌های FTP و CMS‌ها می‌شود. طراحان وب معمولاً از نرم افزارهای ویرایش طراحی مانند فتوشاپ، CMS مانند وردپرس و سازنده وب سایت مانند Elementor به همراه ابزارهای Wireframing و نمونه سازی استفاده می کنند.


هم طراحان وب و هم توسعه دهندگان وب نقش مهمی در ساخت، ساخت و نگهداری وب سایت دارند. در نهایت، این دو نقش برای ارائه یک محصول با کیفیت به یکدیگر بستگی دارند.

تفاوت اصلی این است که توسعه دهندگان بر جنبه های فنی پروژه مانند برنامه نویسی و کدنویسی تمرکز می کنند. طراحان کارهای بصری و مفهومی را انجام می دهند که برای اطمینان از یک UX و UI جامد لازم است.






نکاتی برای انتخاب مسیر شغلی مناسب برای شما







با توجه به اینکه بسیاری از کسب و کارها به صورت آنلاین در حال حرکت هستند، اکنون زمان ایده آلی برای دنبال کردن یک وب سایت حرفه ای است. با این حال، اولین قدم این است که بفهمید آیا می خواهید به عنوان یک طراح وب در مقابل یک توسعه دهنده وب کار کنید یا خیر.

برای کمک به شما در تعیین مسیر شغلی که برای آن مناسب تر هستید، از خود بپرسید که بیشتر به کدام جنبه از ایجاد وب سایت علاقه دارید. به عنوان مثال، آیا طراحی بصری را ترجیح می دهید یا ایده کدنویسی یک وب سایت شما را مجذوب خود می کند؟ اگر دومی باشد، نقش یک توسعه دهنده وب احتمالاً رضایت بخش تر خواهد بود.

همچنین توصیه می‌کنیم فرصت‌های پیشرفت شغلی، تقاضای صنعت و پتانسیل رشد هر نقش را بررسی کنید. یک جستجوی سریع در اینترنت به شما نشان می دهد که مکان های زیادی برای یافتن کار طراحی وب و همچنین مشاغل توسعه وب در هر دو سطح آزاد و آژانس وجود دارد.

البته توجه به جنبه مالی نیز مهم است. میانگین دستمزد توسعه دهندگان وب و طراحان وب بر اساس عوامل متعددی از جمله مهارت ها و سطح تجربه، موقعیت مکانی و حوزه تخصصی شما متفاوت است. طبیعتاً، هرچه مهارت‌های با تجربه و پیچیده‌تری کسب کنید، بیشتر می‌توانید از مشتریان هزینه دریافت کنید.

یکی دیگر از راه‌های تصمیم‌گیری بین حرفه به‌عنوان یک توسعه‌دهنده وب در مقابل یک طراح وب، تفکر در مورد مهارت‌ها و ویژگی‌های مورد نیاز هر موقعیت است که قبلاً به آنها اشاره کردیم. آن ها را با مهارت هایی که در حال حاضر دارید یا علاقه مند به یادگیری هستید مقایسه کنید. به خاطر داشته باشید که نداشتن دانش در یک زمینه لزوماً دلیلی برای رد کردن آن به عنوان یک شغل بالقوه نیست.

اگر تازه شروع کرده اید، منابع زیادی وجود دارد که می توانید برای بهبود و گسترش مجموعه مهارت های خود از آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، کتاب‌های طراحی وب ، دوره‌های آنلاین طراحی وب ، و منابع توسعه در دسترس هستند که به شما کمک می‌کنند مهارت‌های خود را تقویت کنید و شغل خود را ارتقا دهید.

ممکن است در حال حاضر به بررسی برخی از این منابع کمک کند تا ایده بهتری از آنچه که کار یک توسعه دهنده یا طراح وب مستلزم آن است به دست آورید. سپس می‌توانید به دنبال فرصت‌هایی باشید که بیشترین سود را برای شما دارند، چه از نظر شخصی و چه از نظر مالی. چه کسی می داند - شاید یک روز شما حتی آماده راه اندازی یک تجارت طراحی وب باشید!





شروع به کار به عنوان یک طراح وب یا توسعه دهنده وب






اگرچه ممکن است شبیه به هم به نظر برسند، طراحان وب و توسعه دهندگان وب نقش‌ها و مسئولیت‌های متفاوتی دارند. طراحان بر روی جنبه‌های ظاهری و بصری یک سایت تمرکز می‌کنند که بر قابلیت استفاده و UX کلی آن تأثیر می‌گذارد. از سوی دیگر، توسعه‌دهندگان مسئول دریافت مفاهیم و ایده‌های ارائه‌شده توسط طراحان و کدگذاری آن‌ها در وب‌سایت‌های کاملاً کاربردی هستند.


هنگامی که به این فکر می کنید که آیا می خواهید یک طراح وب شوید در مقابل یک توسعه دهنده وب، تخصص های مختلف و مجموعه مهارت های مورد نیاز را در نظر داشته باشید. اگر به جنبه های عملی و فنی پروژه ها کشیده شده اید، یک توسعه دهنده وب یک گزینه حرفه ای معقول است. با این حال، اگر بیشتر به تئوری رنگ، برندسازی، و عنصر خلاقانه ساخت وب‌سایت‌ها علاقه دارید، احتمالاً یک طراح وب انتخاب شغلی عملی‌تری است.




Report this page